Draaipoorten
Wij kunnen u vrijwel alle soorten automatiseringen bieden.
Maar omdat iedere situatie weer anders is komen wij graag adviseren over de beste oplossing
die bij uw situatie past.


Ondergrondse motoren:
Knikarmmotoren:
Dit motortype wordt voornamelijk toegepast bij poorten die gemonteerd zijn aan gemetselde kolommen omdat deze een grote afstand tussen montagevlak en draaipunt van de poort kunnen overbruggen in tegenstelling tot lineaire openers. U herkent knikarm motoren aan het feit dat het motorblok achteraan de poortpaal bevestigd wordt en dat van daar uit een knikarm zit tot op de poort. Deze armen worden indien u dit wenst mee gepoedercoat in de kleur van de poort zodat deze minder opvallen.
Lineaire motoren:
Dit motortype wordt achteraan gemonteerd op de poortpalen en de poort. De motoren zijn duidelijk zichtbaar aangebracht. Dit type van motoren is enkel mogelijk als de afstand tussen het draaipunt van de poort en het montagevlak niet te groot is. Daarom vindt u deze motoren zelden terug bij poorten aan gemetselde kolommen maar voornamelijk in toepassingen met metalen of houten palen. Dit  motortype is zowel beschikbaar in hydraulische als mechanische versie, elk met hun specifieke eigenschappen.
Belangrijk om te vermelden is het feit dat elke motor handmatig te bedienen is in geval van stroomstoring of defect. Voor ieder type motor is dit op een verschillende manier mogelijk zodat u alleen als eindgebruiker altijd de poort kan openen.
Totaal plaatje inclusief een nieuwe poort:

Ook als u een nieuwe poort wenst te plaatsen bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.
Service en onderhoud:

Indien u door ons een automatisering heeft laten plaatsen op uw poort adviseren wij u om een onderhoudscontract af te sluiten. Wij komen dan 1 keer per jaar (bij zeer intensief gebruik adviseren wij 2 keer per jaar) een onderhoudsbeurt verzorgen aan uw installatie.
Onder onderhoud wordt verstaan de controle op de goede werking en het onderhouden van uw installatie. Het nazien, afstellen en smeren van de onderdelen welke daarvoor in aanmerking komen en welke van toepassing zijn op de bedrijfszekere werking van uw aandrijving.
Informeer gerust naar ons aanbod.
Dit motortype wordt onderaan rechtstreeks op de draaias van de poort aangebracht. De motoren staan gemonteerd in verzinkte of RVS fundatiekasten die in een betonfundatie gegoten worden onder de grond. Deze aandrijvingen zijn verkrijgbaar in zowel elektromechanische als elektronhydraulische versie. Het voordeel van ondergrondse motoren is dat deze vrijwel onzichtbaar de poort aandrijven.
Mertens Toegangstechniek
Helmondsingel 144
5752 RT Deurne
Tel: 0493-323299
Fax: 0493-351039
info@mertenstoegangstechniek.nl